weblog contact

About me

Ruben Smit is een gepassioneerd ecoloog en fotograaf. In 2002 promoveerde hij aan de Wageningen Universiteit. Gedurende zes jaar was hij universitair docent. Vanaf 2003 is hij professioneel natuurfotograaf & filmer.

ruben

 

 

 

 

 

 

Zijn foto's worden gebruikt in allerlei nationale en internationale tijdschriften zoals o.m. National Geographic. Hij heeft diverse prestigieuze internationale fotoprijzen gewonnen. Zo won hij de eerste prijs in de categorie 'mens & natuur' bij de Europese Natuurfotograaf van het jaar wedstrijd (GDT, 2002). In 2005 won hij de eerste prijs bij de BBC Wildlife Photographer of the year wedstrijd in the categorie ‘Diergedrag' met een oer-Hollandse foto van parende padden. Zijn stijl van fotografie wordt algemeen erkend als vernieuwend waarbij hij veel gebruik maakt van onscherpte en sfeer. Hij gebruikt zijn ecologische en fotografische kennis om columns, boeken e.a. te schrijven.

Als filmregiseur van natuurfilms maakt hij zijn debuut met De Nieuwe Wildernis (2013) en de gelijknamige tv-serie bij de Vara.

Ook is hij bekend als tv-persoonlijkheid bij Vara's Vroege Vogels, BuitenGewoon (tv.Gld) en als regelmatige gast bij De Wereld Draait Door en Pauw & Witteman.